Úvodní stránka > Novinky > Opalované fasádní profily

Opalované fasádní profily

Vytvořeno: | Kategorie: Novinky

Opalování dřeva je fascinující technika s bohatou tradicí, která se do dnešního dne stala nejen metodou konzervace dřeva, ale také oblíbenou volbou v moderní architektuře. Vyvinutá již v šestnáctém století, tato metoda zvyšuje odolnost dřeva proti vnějším vlivům tím, že jej opaluje při teplotě 1100 ℃, čímž se na jeho povrchu vytvoří ochranná vrstva uhlíku a zároveň se uzavřou jeho póry.

Historie a tradiční metody, jako je japonská technika Yakisugi, kde se tři prkna svážou do trojúhelníkového komínu a zapálí, přispěly k rozvoji různorodých technik opalování, které se dnes uplatňují po celém světě. Díky této technice získává dřevo unikátní vlastnosti, jako je vysoká odolnost proti škůdcům, houbám, počasí, snížené riziko požáru a dlouhou životnost, která může překročit 40 let.

Existují různé typy opalování. Při samotném opalování je dřevo vystaveno přímému ohni, což vytváří zuhelnatělou vrstvu, která ho chrání a eliminuje potřebu jakékoliv další údržby. Opalování s následným kartáčováním pak odstraňuje vrchní zuhelnatělou vrstvu a zvýrazňuje přirozenou kresbu dřeva, což vede k překrásnému estetickému efektu.

Opalované fasády z dřeva nabízejí neotřelé a originální řešení pro venkovní části domů. Vlastnosti a vzhled těchto fasád je činí ideální volbou pro ty, kteří hledají spojení funkčnosti a estetiky. ASKO a.s. nabízí opalované dřevěné profily drsně vykartáčované, hloubkově i jemně opálené, vše dokončené finální úpravou olejem. Díky výrobě na moderních opalovacích linkách v Pobaltí je zaručena vysoká kvalita a preciznost.

Pokud tedy hledáte pro svůj domov materiál, který kombinuje bohatou historii s moderními vlastnostmi a estetickou hodnotu, opalované dřevo by mohlo být právě pro vás. Vybírat můžete z dřevin jako je severská borovice a smrk, sibiřský a evropský modřín s možností zvolit si povrchovou úpravu podle vašich specifických požadavků. Objevte krásu a funkčnost opalovaného dřeva pro váš příští projekt.

Fotogalerie

Mohlo by vás zajímat

Parkett Designer

Exkluzivní kolekci třívrstvých dřevěných podlah Parkett Designer Zobrazit více

My Floor

Nová kolekce vysoce kvalitních laminátových podlah Zobrazit více

Terasové dílce Floover

Floover představuje novou generaci moderních terasových prken Zobrazit více

© 2022 ASKO a.s. Všechna práva vyhrazena.